Populairste Nieuws

  • Black Widow:The Ties That Bind (TPB)

    Na Captain Marvel neemt Kelly Thompson ook die andere vrouwelijke Avenger, Black WIdow onder haar hoede in een nieuwe reeks. Samen met Elena Casagrande (Catwoman) haalt ze Natasha Romanov in de eerste verhaallijn uit het harde spionnenwerk en geeft ze haar iets waar de voormalige leidster van de Avengers maar kan van dromen. Een gezinsleven.

    Nadat ze een missie heeft uitgevoerd voor Captain America wordt ze door Hydra thuis overvallen en verdwijnt ze van de aardbodem. Hawkeye en Winter Soldier komen haar uiteindeljk op het spoor en ontdekken dat de meester-spionne nu een architecte is, een man en een zoon van een jaar oud heeft. Ook lijkt ze zich niets meer te herinneren van haar leven als super-spionne maar af en toe steken haar speciale vaardigheden vanuit het niets de kop op.

    Achter het nieuwe ideale leventje van Black Window blijken enkele van Natasha’s oude vijanden te zitten. Individueel hebben ze in het verleden onsuccesvol geprobeerd om Natasha Romanov op gewelddadige wijze uit de weg te ruimen. Deze keer pakken ze het anders aan en laten ze haar denken dat ze een gelukkig leventje leidt. Als één van hen het niet eens is met de wijze waarop zijn collega’s de Black Window op een zijspoor hebben gezet geeft hij opdracht om het gezin van Natasha te vermoorden en dat heeft niet alleen voor Natasha catastrofale gevolgen maar ook voor de overige leden van het misdaadkartel. Gooi in de explosieve mix nog een dosis Hawkeye, Winter Soldier en White Widow en je kan je voorstellen dat je niet in de schoenen van de oude vijanden van Natasha wil staan.

    Kelly Thompson en Elena Casagrande zetten in deze nieuwe reeks een spannende verhaallijn neer met tekeningen die, ondermeer dankzij de verschillende splashpagina’s zeer vlot lezen. De verhaallijn opent ook de poort naar de toekomst en de dramatische gevolgen van het verlies van haar gezin zullen zeker nog enige tijd nazinderen en een invloed hebben op het functioneren van onze favoriete spionne. Ook geven de twee

    dames, nadat Kelly Thompson Miss Marvel al uit haar badpak haalde en in het uniform van Captain Marvel stak, een hoognodige update aan de outfit van Black Window .

    Deze tradepaperback bundelt de eerste vijf nummers van de Black Widow comic (2020)

     

    Lees meer
  • Amazing Spiderman: Go down swinging/Red Goblin

    Sinds 2008 kreeg Dan Slott Peter Parker alias Spiderman onder zijn hoede en na meer dan tien jaar vol met memorabele verhaallijnen zoals Superior Spider-man waar Doctor Octopus het lichaam van Peter Parker overnam, de oprichting en teleurgang van Parker Industries en nog veel meer is het voor Slott tijd om afscheid te nemen van de muurkruiper. Na de nieuws status-quo die hij erfde sinds Brand New Day in 2008 heeft Slott de afgelopen maanden zaadjes gepland om Spiderman en Peter Parker met een nieuwe blanke lei achter te laten.

    Nadat Norman Osborn zijn Goblin-krachten is kwijtgeraakt heeft hij een nieuwe manier gevonden om het leven van zijn aartsvijand een stuk moeilijker te maken. Hij komt in het bezit van de Carnage-symbioot en slaagt erin om met het nageslacht van de Venom-symbioot samen te smelten. Als gevolg van die samensmelting krijgt hij ook zijn

     
     

    goblinkrachten terug en dat is niet alleen slecht nieuws voor Peter Parker maar ook voor zijn uitgebreide familie en vriendenkring. Als Jonah J. Jameson na zijn ontvoering door de nieuwe Red Goblin zijn mond voorbijpraat komt de geheime identiteit van Spiderman op straat te liggen en stelt hij Peter Parker voor de keuze. Zijn Spiderman-kostuum voorgoed opbergen of het leven van zijn familieleden in gevaar brengen. Peter kiest noodgedwongen voor het eerste maar kan natuurlijk op de hulp rekenen van zijn spiderfamilie waaronder Miles Morales (Spiderman), Silk, Anti- Venom, Clayton Cole, Venom en the Human Torch (Johnny Storm). Samen zorgen ze ervoor dat de familie en vrienden van Peter Parker geen gevaar lopen.

    Maar Norman Osborn heeft ook plannen voor zijn eigen familie. Hij heeft zijn zinnen gezet op zijn kleinkind Normie Osborn. In zijn ogen heeft zijn eigen zoon Harry gefaald om de Osborn naam te laten verder leven door zijn bedrijf te laten opkopen door Alchemax. Norman ontvoerd de kleine Normie en infecteert hem met een gedeelte van de Carnage symbioot waardoor ook hij een bloedlustige moordenaar wordt.

    Spidermans vrienden confronteren de Red Goblin maar worden gemakkelijk verslagen door Norman Osborn die zowel de krachten heeft van de Green Goblin en Carnage, maar niet de zwakheden van de symbioot. Voor Peter Parker zit er niets anders op om zijn Spidermankostuum weer aan te trekken en het zelf op te nemen tegen een doorgedraaide Norman Osborn. Maar daardoor tekent hij ook de doodsvonnissen van zijn hele familie.

    Na een gevecht met de Red Goblin komen Spiderman en zijn vrienden tot de conclusie dat Spiderman de de Red Goblin enkel kan verslaan door opnieuw samen te smelten met de Venom-symbioot.

    Samen met Anti-Venom slaagt hij erin om zijn familie en vrienden te redden. Maar Flash Thompson moet in een gevecht met de Red Goblin het ultieme offer brengen. Pas als Red Goblin lelijk huis heeft gehouden op Times Square kan Spiderman hem stoppen door op zijn ego in te spelen. Door misbruik te maken van de eeuwige zwakke plek van Norman Osborn slaagt Spiderman erin om Osborn te overtuigen om zich van de Carnage-symbioot te ontdoen en het als de Green Goblin op te nemen tegen een Venomloze Spiderman. Het lukt Spiderman om de Green Goblin te verslaan en ook de Carnage-symbioot te vernietigen op het moment dat die opnieuw wil samensmelten met Osborn. De schok van de vernietiging van de symbioot zorgt ervoor dat Norman Osborn opnieuw gek wordt.

    Slott neemt dus met een knal afscheid van Spiderman. Na de teloorgang van Parker Industries heeft Peter niet alleen een nieuwe job, maar moet hij ook afscheid nemen van Flash Thompson die het gevecht met de Red Goblin niet overleefd. Slott zet verspreid over vijf nummers een spannend verhaal neer met heel wat verwijzingen die de iets oudere spiderman-fans zeer zullen smaken (de dood van Gwen Stacy, de Spiderslayers en de Goblin die doorboort wordt door zijn eigen glider om er maar een paar te noemen ) maar legt ook een stevige fundering voor de toekomstige schrijver(s) die Spiderman de komende jaren onder hun hoede zullen nemen. Na enkele zwakkere nummers, haalt Slott alles uit de kast om het leven van Spiderman en zijn vrienden nog een keer moeilijk te maken.

    Personages: Spiderman, Anti-Venom, Flash Thompson, Silk, Human Torch, Venom, Miles Morales, Jonah J. Jameson, Mary-Jane Watson, Aunt May Parker, Green Goblin, Red Goblin, Clayton Cole

    Schrijvers: Dan Slott en Christos Gage
    Tekenaars: Mike Hawthorne, Stuart Immonen
    Originele uitgave: Amazing Spiderman #797-801 (03-06/2018) Verzameld in de Red Goblin tpb

     

     

     

     

    Lees meer
  • Venom Inc TPB

    Nadat hij zijn symbiote is kwijtgeraakt, gaat Pike op jacht naar een nieuwe symbiote. Mania is zijn eerste doelwit, maar dat is voor Pike niet genoeg. Hij wil de Vijf Families aanpakken die over de onderwereld in New York heersen. Hij ontdekt dat hij met de symbiote van Mania iedereen tot zijn slaaf kan maken door een symbiote-facehugger achter te laten op hun gezicht. Terwijl Pike de bende van de Zwarte Kat op die manier overneemt, is ook Flash Thompson, de voormalige Agent Venom, op zoek naar zijn symbiote die terug naar Eddie Brock is gegaan. Daarbij roept hij de hulp in van Peter Parker, maar die ziet liever dat de symbioot die hij meebracht van Battleworld eindelijk vernietigd wordt. Thompson kan Brock en zijn symbiote op het spoor komen en tijdens het gevecht om de symbiote krijgt Thompson een vat met een experimenteel medicijn over zich heen en verandert hij in de nieuwe Anti-Venom. Dankzij de hulp van Spiderman kan Thompson de symbiote gevangen nemen. Na het gevecht gaat Eddie Brock op zoek naar zijn symbiote, maar eens hij die teruggevonden heeft, geraakt ook hij betrokken in plannen van Pike (Maniac).

     

    Maniac slaagt erin om de Vijf Families over te nemen maar wordt uiteindelijk tegengehouden door de helden die erachter zijn gekomen dat het wapen om Maniac te verslaan in de mensen zit die aan de controle van Maniac ontsnapt zijn.

     

    Het verhaal is uitgesmeerd over zes delen. Venom Inc. start in een speciaal Alpha-nummer en eindigt in een Omega-nummer. De overige vier delen zijn verschenen in Amazing Spiderman en Venom. Het verhaal werd geschreven door Dan Slott en Mike Costa en legt meteen ook één van de fundamenten om Slott uit te wuiven als piloot van de verhalen rond Spiderman.

     

    Helden: Spiderman, Venom, Black Cat, Flash Thompson, Anti-Venom, Peter Parker, Mania

     

    Schrijvers: Dan Slott, Mike Costa

    Tekenaars: Ryan Stegman

    Verschenen in: Venom Inc. Alpha, Venom #159-160, Amazing Spiderman #792-793, Venom Inc. Omega.

     

    Lees meer
  • Jommeke 139: Bie en de Superbijen

    Bie en de Superbijen is het 139ste album alweer in de Jommeke reeks. In dit album gaan Jommeke en zijn vrienden samen met de bijen van Boer Snor naar Zwitserland. De bijen geven immers geen honing meer en hebben een schrik opgelopen van een nest Aziatische hoorenaars. Hierdoor komt gans Zonnedorp zonder honing te zitten. In Zwitserland lijkt alles goed te komen totdat ze Schnurrbart tegen het lijf lopen. Hij is de plaatselijke bijenboer in Zwitserland die vreest voor zijn honing als de bijen van onze vrienden met al het kostbare stuifmeel ervan door gaan. Maar gelukkig vindt Professor Gobelijn een middeltje uit waarbij zowel de bijen van Schnurrbart  als die van Boer Snor wel mee varen.

    Het tekenwerk van dit nummer is in handen van Philippe Delzenne die het scenario van Marc Legendre (Biebel) uittekent. Bie en de Superbijen richt zich op jonge lezertjes vanaf tien jaar en zit vol met weetjes over bijen en hoe ze hun honing maken.

    Dit album is overigens in twee versies verkrijgbaar. Naast de gewone versie is er ook een uitgave op 2.000 exemplaren met een extra dossier over het Nationaal Park Hoge Kempen. Een van de toegangspoorten tot het Park Hoge Kempen; de Lietenberg, heeft begin 2024 hun gloednieuwe uitkijktoren over hun bijenhal naar Jommeke heeft vernoemd. In het dossier over het Park Hoge Kempen vind je nog meer uitleg over de bijen en hun vijanden maar ook een spelletje, info over het park  en een recept voor honingkoeken.

    Deze speciale versie is zowel verkrijgbaar in de verschillende bezoekerscentra van het Park Hoge Kempen (1.000 stuks) als in de betere stripspeciaalzaken (1.000 stuks).

    Jommeke 139: Bie en de Superbijen

    Tekeningen: Philippe Delzenne

    Scenario: Marc Legendre

    uitgeverij: Standaard uitgeverij

     

     

    Lees meer
  • Batman Universe (TPB)

    In deze tradepaperback die de zesdelige serie Batman Universe verzamelt, krijg je een mooi afgerond verhaal waarin Batman tot het uiterste moet gaan om een door de Riddler gestolen Fabergé ei terug te bemachtigen. En tot het uiterste mag je dit keer letterlijk nemen. De zoektocht naar het gestolen ei waar een geheim wapen in verborgen zit beperkt zich niet enkel tot enkele exotische locaties op deze aardbol maar onze held reist ook door het heelal en de tijd om het ei te pakken te krijgen. In zijn zoektocht krijgt hij de hulp van Green Arrow, Green Lantern (corps), Jonah Hex, Gorilla Grod en nog enkele helden uit het D.C. Universe.

     

    Het Verhaal

    The Riddler slaat opnieuw op zijn gekende wijze toe als hij, met de hulp van een bende stuntmannen, een Fabergé ei, dat enkele miljoenen waard is en nog eigendom is geweest van Jonah Hex, uit een museum steelt. Al snel blijkt dat er meer aan het ei is dan zowel de Riddler en Batman denken. Het blijkt een straling af te geven die het denkvermogen van iedereen in de buurt beïnvloedt. Ook kan het iedereen door tijd en ruimte transporteren. Wat volgt is een klopjacht op de Riddler, zijn opdrachtgever Wendell Savage en het ei die Batman van Gotham City, naar Amsterdam, Thanagar, Gorilla City, Dino Valley en het Wilde Westen brengt. Daarbij krijgt Batman niet alleen de hulp van Alfred maar ook van de hierboven genoemde helden want soms is een probleem gewoon te groot voor the World’s greatest detective.

    Rollercoaster met Batman zoals we al lang niet meer gezien hebben

    De zesdelige serie die Bendis schreef leest als een rollercoaster die je langs alle exotische locaties in het D.C. Universum brengt. Het is ook een verademing om een Batman verhaal te lezen zonder dat je rekening moet houden met wat er momenteel in het D.C Universum gebeurt en de soms wel complexe geschiedenis van alle helden die in dit 100 bladzijden tellende verhaal worden opgevoerd. De Batman van Brian Micheal Bendis en tekenaar Nick Derrington is niet de norse Dark Knight die veel andere schrijvers en tekenaars van Bruce Wayne maken. Dit is niet de Dark Knight van Frank Miller maar wel de Dark Knight van de comics in de jaren 70 die op hun beurt inspiratie haalden zoals Adam West hem neerzette maar dan zonder de speciale geluidseffecten en de flauwe woordspelingen. De interacties tussen Batman en de andere helden is luchtig en bij momenten soms zelfs hilarisch. De eenvoudige tekeningen van Derrington, die me soms doen denken aan het tekenwerk van Mike Allred (Madman, Wonder Woman) met iets meer details passen perfect met het snelle tempo van het verhaal.

    Het is ook een verademing om nog eens een alleenstaand Batman verhaal te lezen zonder dat je de hele Batman-geschiedenis in je achterhoofd moet hebben. Bij momenten doet de humor, en het aantal gasthelden denken aan een verhaal dat zomaar uit The Brave and the Bold reeks zou kunnen komen. De grappige opmerkingen die Bendis uit de mond van Batman en zijn collega’s doet komen doen dan weer denken aan de humor die hij schreef voor zijn Ultimate Spider-man run. Snel, luchtig en ‘to the point’. Deze Batman Universe katapulteert je terug naar je jeugd en herinneren je eraan waarom je zo een grote comicliefhebber bent geworden. Absoluut een aanrader voor de jonge als oude comicfan.

    Batman Universe (1-6)

    Schrijver: Brian Micheal Bendis

    Tekenaar: Nick Deriington

     

     

    Lees meer

Laatste nieuws

  • Jommeke 139: Bie en de Superbijen
    Jommeke 139: Bie en de Superbijen
    Bie en de Superbijen is het 139ste album alweer in de Jommeke reeks. In dit album gaan Jommeke en zijn vrienden samen met de...
  • Deadpool Samurai
    Deadpool Samurai
    Het is geen geheim dat, ondanks het succes van de Marvel films, de verkoop van strips uit de Marvel stal al jaren terug loopt...
  • Black Widow:The Ties That Bind (TPB)
    Black Widow:The Ties That Bind (TPB)
    Na Captain Marvel neemt Kelly Thompson ook die andere vrouwelijke Avenger, Black WIdow onder haar hoede in een nieuwe reeks....
  • Batman Universe (TPB)
    Batman Universe (TPB)
    In deze tradepaperback die de zesdelige serie Batman Universe verzamelt, krijg je een mooi afgerond verhaal waarin Batman tot...
  • The Vision (2015)
    The Vision (2015)
    Tom King kennen we vooral van zijn werk voor DC Comics maar ook voor Marvel heeft de voormalige CIA-agent gewerkt. Daarvoor...

Populairste

  • Black Widow:The Ties That Bind (TPB)
    Black Widow:The Ties That Bind (TPB)
    Na Captain Marvel neemt Kelly Thompson ook die andere vrouwelijke Avenger, Black WIdow onder haar hoede in een nieuwe reeks....
  • Amazing Spiderman: Go down swinging/Red Goblin
    Amazing Spiderman: Go down swinging/Red Goblin
    Sinds 2008 kreeg Dan Slott Peter Parker alias Spiderman onder zijn hoede en na meer dan tien jaar vol met memorabele...
  • Venom Inc TPB
    Venom Inc TPB
    Nadat hij zijn symbiote is kwijtgeraakt, gaat Pike op jacht naar een nieuwe symbiote. Mania is zijn eerste doelwit, maar dat is...
  • Jommeke 139: Bie en de Superbijen
    Jommeke 139: Bie en de Superbijen
    Bie en de Superbijen is het 139ste album alweer in de Jommeke reeks. In dit album gaan Jommeke en zijn vrienden samen met de...
  • Batman Universe (TPB)
    Batman Universe (TPB)
    In deze tradepaperback die de zesdelige serie Batman Universe verzamelt, krijg je een mooi afgerond verhaal waarin Batman tot...